به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قم؛ کارشناس شیلات مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی با بیان اینکه ؛ فعالیت پرورش ماهی در استان قم بهصورت تلفیقی و همسو با فعالیت کشاورزی است؛گفت : در این راستا آب کشاورزی قبل از استفاده برای تولید محصولات کشاورزی، از استخرهای دومنظوره ذخیره آب کشاورزی عبور نموده و بسته به میزان کمیت و کیفیت آب، پرورش انواع ماهیان گرمابی، سردابی، خاویاری و ماهیان زینتی انجام میشود.
و با انجام اندک تمهیدات در استخرهای ذخیره آب کشاورزی میتوان ضمن تامین هدف ذخیره آب کشاورزی و مدیریت آبیاری مزارع، امکان پرورش ماهی به نحو مطلوب را فراهم نمود.
محقق اظهار داشت: در حال حاضر استخر پرورش میگو آرتمیا در ایستگاه تحقیقاتی پردیسان با هدف بهره برداری از میگو آرتمیا جهت تامین غذای ماهیان زینتی فعال می باشد. گرچه محدودیت منابع آبی در قم موجب شده تا استفاده از روشهای نوین آبزیپروری، گسترش مکانیزاسیون استخرها، بهرهگیری از سامانههای تصفیه فیزیکی و بیولوژیکی آب، مدیریت بهینه بهداشت، نصب اینورتر در چاه های کشاورزی و پرورش گونههای مناسب با شرایط اقلیمی استان، برای افزایش تولید آبزیان مورد توجه باشد.
وی گفت : بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست و ترویج فعالیت آبزی پروری می تواند باعث رونق تولید و اشتغال زایی در بخش کشاورزی استان باشد که مرکز تحقیقات و آموزش قم در این زمیننه نقش بسزایی در ارتقاء افزایش سطح علمی بهره برداران ایفا می کند.